معرفی نرم افزار App Inventor
با سلام خدمت همراهان همیشگی گروه آموزشی دکتر مهندس در این مقاله به معرفی یکی از منحصر به فرد ترین بخش های سایت یعنی برنامه نویسی و توسعه نرم افزار های موبایلی بدون نیاز به زبان برنامه نویسی خواهیم پرداخت. و در ادامه دوره اختصاصی آموزشی معرفی خواهد شد
نرم افزار App Inventor یک نرم افزار تحت وب برای برنامه نویسی و توسعه نرم افزارهای اندروید و IOS است که در سال 2010 توسط google معرفی شد و سپس به MIT واگذار شد. در این نرم افزار نیازی به نوشتن کد های برنامه نویسی به زبان های رایج مانند: java، C، HTML و… نبوده و توسعه دهنده می تواند با کنار هم قرار دادن بلوک های آماده الگوریتم مد نظر خود را پیاده نماید. هر بلوک در App Inventor در واقع یک ماژول از پیش برنامه نویسی شده است که با یک برچسب از نقشی که بر عهده دارد به شکل یک بلوک درآمده و برنامه نویسی را از فرآیندی نگارش محور و پیچیده به یک فرآینده بصری و سرگرم کننده مبدل نموده است.
این نرم افرار از دو بخش اصلی تشکیل شده است:
صفحه طراحی یا Designer
در این بخش طراحی رابط کاربری نرم افزار ها انجام می گیرد و کاربری به دکمه ها، کادرها، لیبل ها و در مجموع تمامی کامپوننت های طراحی ظاهر نرم افزار خود دسترسی دارد.
صفحه برنامه نویسی بلوک ها یا Blocks Editor
در این بخش توسعه دهنده به بلوک های دستوری مختلف مانند: دستورهای شرطی، حلقه های تکرار، فراخوانی رویدادها، کنترل کننده های دکمه ها و… دسترسی داشته و می تواند برای اجزای مختلف صفحه که در بخش Desigener طراحی نموده وظایف مد نظر را تعریف نماید همچنین از این بخش برای تعریف رابطه بین اجزا مختلف صفحه نیز استفاده می گردد.
مزیت های App Inventor بر سایر نرافزارها
تمامی نرافزارهای موجود نگارش محور بوده و توسعه دهنده علاوه بر گدراندن دوره های طولانی یادگیری کار با خود نرم افزار، مجبور به یادگیری چند زبان برنامه نویسی برای آغاز طراحی و توسعه اپلیکیشن های موبایل می باشد برای مثال در android studio برای توسعه نرم افزار کاربر باید بر دو زبان HTML و java تسلط داشته باشد.
مشکل بزرگ دیگر در نرم افزارهای موجود عدم پوشش جامع سیستم عامل های موبایل می باشد در android studio کاربرتنها می تواند به توسعه اپلیکیشن های اندروید بپردازد.
همچنین می توان فرآیند زمان بر و پیچیده نصب نرم افزارهای توسعه اپلیکیشن را نیز جز مخاطرات کار با نرم افزار های موجود دانست.
برنامه نویسی بدون نیاز به زبان هی برنامه نویسی
در App Inventor کاربر با ماژول های آماده و از پیش برنامه نویسی شده سروکار دارد و نیاز به آموزش هیچگونه زبان برنامه نویسی به عنوان پیش نیاز ندارد.
برنامه نویس آزاد
App Inventor تحت وب بوده و نیاز به فرآیندهای پیچیده نصب برروی رایانه شخصی ندارد و در هر مکان و زمان که کاربر به یک رایانه و اینترنت دسترسی داشته باشد می تواند وارد پروفایل خود شده و به توسعه نرم افزار خود بپردازد.
یکبار بنویس و هرجایی اجرا کن
با توجه به استقبال انجام شده از این نرم افزار در سراسر جهان تیم توسعه دهنده آن هر روز در حال توسعه امکانات آن از جمله توسعه سیستم عامل های تحت پوشش این نرم افزار می باشد این نرم افزار هم اکنون با سیستم های Arduino که برای هوشمند سازی خانه ها و اینترنت اشیا مورد استفاده قرار می گیرد سازگاری دارد همچنین شرکت نوید افزودن پشتیبانی سیستم عامل IOS در آپدیت آتی نرم افزار را به توسعه دهندگان داده است.
آموزش مقدماتی نرم افزار App Inventor
- مدرس: علی آهوی آتشین
- مدت زمان: ۴ ساعت و ۵۸ دقیقه
- تعداد دانشجو: ۱,۷۵۹ نفر این آموزش را تهیه کرده اند. — ۴۳ نفر در یک ماه اخیر
توضیحات دوره
در این فرادرس که تحولی در برنامه نویسی و توسعه نرم افزار می باشد به آموزش App Inventor پرداخته شده است. این شیوه متفاوت از برنامه نویسی، توسط گوگل معرفی شده است و هم اکنون زیر نظر (Massachusetts Institute of Technology (MIT می باشد. در این شیوه، کاربر نیاز به فراگیری هیچ گونه زبان برنامه نویسی نداشته و تنها با گذراندن آموزش نرم افزار تحت وب App Inventor قادر به ساختن بازی ها و نرم افزارهای کاربردی، خواهد بود. مزیت بزرگ دیگر این نرم افزار، ساخت نرم افزار برای سیستم عامل های مختلف می باشد، در حال حاضر تنها سیستم عامل اندروید، توسط این نرم افزار پوشش داده می شود که براساس مستندات، در آپدیت بعدی سیستم عامل iOS نیز پوشش خواهد داد.
درباره مدرس
علی آهوی آتشین
مدرس فرادرس
کارشناسی ارشد ژنتیک مولکولی
علی آهوی آتشین لیسانس بیهوشی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق لیسانس ژنتیک از واحد علوم و تحقیقات تهران هستند. تحقیقات وی در زمینه بیوانفورماتیک در رشته ژنتیک زمینه ساز ایجاد علاقه به برنامه نویسی و در ادامه علاقه به توسعه نرم افزار و حوزه اینترنت اشیا در ایشان شد. ایشان مسلط به زبان های برنامه نویسی، جاوا، HTML ،CSS ،JavaScript و نرم افزارهای وردپرس، Android studio و Arduino هستند.
این آموزش را می توانید از سایت فرادرس تهیه نمایید.