بهترین رنگ طراحی سایت پزشکی | روانشناسی رنگ در طراحی سایت پزشکی

بهترین رنگ برای سایت پزشکی

رنگ تاثیر زیادی بر تصمیمات افراد دارد؛ حال آن هم در یک وبسایت که با موضوع سلامتی مانند سایت پزشکان فعالیت می‌کند، به مراتب تاثیر بیشتری خواهد گذاشت. نکته ای که بسیاری از طراحان سایت و حتی خود پزشکان هم غافل هستند. اگر شما یک پزشک هستید و طراحی و ترکیب رنگی سایت برایتان مهم است، در ادامه نکاتی را نوشته‌ایم تا بهتر بتوانید در انتخاب رنگ برای سایت پزشکی خود تصمیم گیری کنید. توجه به رنگ به اینکه در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کنید، تفاوتی در میزان اهمیت آن ندارد.

چرا رنگ در طراحی سایت پزشکی مهم است؟

مهم‌ترین دلیلی که شما باید به روانشناسی رنگ در طراحی سایت پزشکی توجه کنید، تاثیری است که بر کاربر در همان هنگام ورود خواهد گذاشت. در واقع آن حس اعتماد چیزی است که به راحتی پیدا نمی‌شود. به عبارتی وقتی کاربر نتواند در همان نگاه اول چنین حسی را بگیرد، حتی با استفاده از به روزترین امکانات سایت هم نمی‌توان آن نتیجه دلخواه را به دست آورد.

به رنگ در طراحی سایت پزشکی فقط نباید به چشم یک المان زیبایی نگاه کرد؛ بلکه خود عاملی در جذب و افزایش حس اعتماد در بیماران است. وبسایت شما مانند مطب شما در فضای مجازی است

انتخاب رنگ در طراحی سایت پزشکی

چند رنگ در طراحی سایت پزشکی بیشتر از بقیه استفاده می‌شوند که شامل سفید، آبی، زرشکی یا ماهگونی، سبز، صورتی یا گلبهی و در آخر زرد و نارنجی هستند. اینکه حالا کدام یک و آن هم به چه میزان استفاده شود، بر اساس حوزه کاری سایت و کاربران یا بیماران آن متفاوت است. در ادامه معنا و مفهوم هر رنگ و نکات کاربردی آن‌ها در طراحی سایت پزشکی را بیشتر توضیح داده‌ایم.

رنگ سفید

وبسایت پزشکی باید دو ویژگی اصلی داشته باشد: آموزنده و تسکین دهنده بودن یا آرام بخش بودن. دریافت این حس بیشتر از اینکه به محتوا وابسته باشد، بر پایه رنگ است البته که تولید محتوا پزشکی یک کار کاملا تخصصی است و اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست. سفید رنگی است که می‌تواند این حس را در بازدیدکنندگان القا کند. یکی از دلایلی که در مراکز درمانی از رنگ سفید استفاده می‌شود، همین مورد است. از این رو دریافت حس اعتماد از آن پزشک، گزینه اولی است که باید به آن توجه کرد.

البته رنگ سفید به جز تاثیر مثبت بر مغز و آرام بخش بودن دارای مزایای دیگری از جمله سادگی، پاکیزگی و بی‌طرفانه است. همچنین اینکه سفید با هر رنگ دیگری ترکیب بسیار زیبایی را ایجاد می‌کند. از این رو انتخاب اول بسیاری از طراحان و آن هم در هر حوزه درمانی سفید است.

 

رنگ آبی

آبی انتخاب اول بسیاری از پزشکان، مراکز درمانی یا فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی است. بر اساس اطلاعاتی که در سایت ignimedicalco منتشر شده است، 53% برندها (افراد و مراکز درمانی) فعال در حوزه پزشکی و 80% شرکت های پیشرو در صنعت پزشکی و تجهیزات در لوگوی خود از رنگ آبی استفاده می‌کنند. حال ممکن است که در یک لوگو میزان آبی نسبت به بقیه متفاوت (بیشتر یا کمتر) باشد. نکته دیگر اینکه لباس بیشتر کادر درمان از جمله پزشکان اتاق عمل و بخش ویژه آبی یا مشتقات آن است.

دلیل استفاده از رنگ آبی چیست؟ اعتماد، آرامش بخش، اطمینان و جدیت از معنای رنگ آبی است. معنایی که با حوزه کاری پزشک هم ارتباط مستقیمی دارد. البته رنگ آبی دارای درجه‌های مختلفی است که هر یک هم تقریباَ می‌توان گفت کاربرد مخصوص به خود را دارد؛ برای مثال از آبی روشن برای ایجاد حس آرامش و از آبی تیره برای برای حس اطمینان استفاده می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم که در انتخاب پالت رنگی، همه طیف های آبی را استفاده کنید.

 

رنگ سبز

 

رنگ سایت پزشکی سبز

سبز رنگ دیگری است که در کنار آبی در سایت‌های پزشکی و درمانی استفاده می‌شود. البته در خصوص روانشناسی رنگ در طراحی سایت پزشکی باید گفت که انتخاب بین بعضی رنگ‌ها مانند سبز و آبی کمی به سلیقه و دیگر رقبا هم بستگی دارد. اینکه شاید پزشکی ترجیح دهد تا از رنگ سبز و دیگری از رنگ آبی در طراحی سایت خود استفاده کند. برای همین خیلی نمی‌توان در این خصوص با اجبار پیش رفت.

سبز به معنای خوش بینی، آرامش و تعادل است. در بیشتر مراکز درمانی و اتاق‌های بسیار حساس مانند اتاق عمل از این رنگ استفاده می‌شود. البته مزیتی که باعث شده تا این رنگ نسبت به بقیه در بعضی کاربردها پیشی بگیرد، تعادل و هارمونی آن است. برای متخصصانی که در حوزه بسیار خاص و با درصد نگرانی زیادی در بین بیماران (مانند بیماران سرطانی) فعالیت می‌کنند، رنگ سبز می‌تواند انتخاب عالی باشد.

دیگر مزیت استفاده از رنگ سبز در سایت پزشکی، ایجاد حس آرامش در چشم‌های کاربران است. همچنین استفاده از سایه ملایم سبز با ترکیب رنگ سفید باعث می‌شود تا کاربران به مدت بیشتری در صفحه بمانند؛ بدون اینکه فشار مضاعف و خستگی بر چشم‌های آن ها وارد کند.

استفاده از رنگ سبز در سایت پزشکی

رنگ صورتی

 

کلینیک جراحی بینی تهران رنگ سایت صورتی

رنگ صورتی کاربرد مخصوصی دارد. با اینکه صورتی می تواند حس آرامش بخشی را به همه بیماران منتقل کند؛ اما بیشتر در حوزه مراقبت و بهداشت زنان و همچنین حوزه های زنان و زایمان کاربرد است. برای همین است که بیشتر سایت‌های مرتبط با مسائل زنان و نوزادان از صورتی استفاده می کنند.

نکته اصلی اینکه از همه طیف صورتی نمی توان استفاده کرد. این برخلاف رنگ سبز و آبی است. صورتی تیره در حوزه پزشکی کاربرد ندارد.  از این رو در طراحی سایت هم پیشنهاد نمی‌شود؛ برای اینکه ترکیب مناسبی با سفید را نشان نمی‌دهد.

استفاده از رنگ صورتی روشن در سایت های مرتبط با نوزاد

رنگ قرمز هم دیگر طیفی است که در طراحی سایت پزشکی استفاده می‌شود. البته این رنگ بیشتر در فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی کاربرد دارد.

رنگ زرد و نارنجی

رنگ زرد و نارنجی به عنوان تم اصلی کمتر استفاده می‌شود. با اینکه این دو رنگ می تواند احساسات بیننده را با سرعت بیشتری نسبت به بقیه تحریک کنند؛ اما بیشتر به عنوان رنگ اصلی المان‌های سایت مانند دکمه ها کاربرد دارد. اگر هم قصد استفاده به عنوان جزئی از تم اصلی را داشتید، در سایت‌های مرتبط با حوزه درمانی کودکان و نوزادان پیشنهاد می‌شود.

چگونگی انتخاب رنگ برای سایت پزشکی

در روانشناسی رنگ سایت پزشکی نمی‌توان به اصطلاح نسخه واحد برای همه سایت ها پیچید. همچنین انتخاب یک رنگ برای کاربرد در تمام بخش‌های سایت هم پیشنهاد نمی‌شود. در اینجا بهتر است که به دو موضوع توجه داشته باشید:

  • انتخاب رنگ در طراحی سایت پزشکی به عواملی از جمله حوزه فعالیت سایت، مشخصات بیماران (سن و جنسیت) و هدف از طراحی سایت بستگی دارد.
  • استفاده خاص از یک رنگ پیشنهاد نمی‌شود. بلکه بهتر است که تا به صورت ترکیبی استفاده شوند. برای مثال، اگر پس زمینه انتخابی شما سفید و آبی است، انتخاب رنگ سبز یا نارنجی را در بعضی بخش ها مانند دکمه‌ها توصیه می‌کنیم. انتخاب رنگ تک بیشتر از اینکه تاثیر مثبت روی بیماران و کاربران داشته باشد، بعد از مدتی می‌تواند حس یکنواختی را ایجاد کند.

بعد اینکه انتخاب رنگ بیشتر سلیقه‌ای است. به عبارتی نمی‌توان گفت که حتماَ همه پزشکان یک حوزه خاص باید از رنگ آبی یا سبز استفاده کنند. بلکه باید چیدمان المان های سایت و دیگر فعالیت کاربران را هم در نظر بگیرید. البته بهتر است که رنگ دکمه‌ها یا بخش‌هایی که قصد تحریک بیشتر کاربران را دارید، از رنگ های متفاوت‌تری با نرخ پاسخگویی بیشتری مانند سبز یا نارنجی استفاده شود.

کدام رنگ بیشتر استفاده می‌شود؟

بیشتر سایت‌های پزشکی از ترکیب رنگی آبی استفاده می‌کنند که به این دلیل تاثیر مثبت این رنگ و تحلیل نتیجه آن بوده است. شکل زیر آمار رنگ های استفاده در سایت‌ های پزشکی را نشان می‌دهد که آبی در صدر آن ها قرار دارد:

پرکاربردترین رنگ ها در طراحی سایت پزشکی

در این مطلب سعی کردیم تا شما را بیشتر با روانشناسی رنگ در طراحی سایت پزشکی آشنا کنیم. اینکه چه رنگ‌هایی بهتر است استفاده شوند و هم اینکه چگونه باید آن ها را به کار برد. این مباحث به جز اینکه از نظر علمی ثابت شده‌اند، در تجربه هم خود را نشان داده‌اند. انتخاب رنگ برای شمایی که پزشک هستید و قصد دارید تا همان حس اعتماد را به کاربران خود القا کنید، اهمیت زیادی دارد.

آژانس دیجیتال مارکتینگ دکتر مهندس با داشتن تجربه بالا در حوزه طراحی سایت پزشکی، به خوبی با چالش ها و نیازهای کاربران این سایت ها آشنایی دارد. اگر انتخاب پالت رنگی مناسب برای شما یک چالش به حساب می‌آید، ما در کنار شما هستیم با ما تماس بگیرید.

علی آهوی آتشین

مدیر تیم برندینگ پزشکی «دکترمهندس»

جدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *